Overname Van Hool: constructief sociaal overleg met VDL mondt uit in werkbaar akkoord voor werknemers

11/06/2024 - 17u

In gemeenschappelijk vakbondsfront hebben wij kennis genomen van de definitieve overname-overeenkomst voor het failliete VAN HOOL. De overeenkomst werd gesloten vanuit het college van curatoren met de Nederlandse VDL-groep.

Eerder werd, op 24 april, reeds een overname-overeenkomst getekend met het Zuid-Afrikaanse GRW voor de afdeling industriële voertuigen. Met de finale overname van de afdeling Bus & Car door de VDL-groep krijgen nu dus ook de busactiviteiten invulling.

Als sociale partners hebben we altijd de nadruk gelegd op het behoud van lokale tewerkstelling en het belang van een snelle doorstart. We zijn dan ook tevreden dat we verdere stappen kunnen zetten in de heropstart van de activiteiten op de oude Van Hool-site.

In dat kader kunnen we als ACLVB eveneens melden dat er vandaag, in Koningshooikt, een akkoord werd bereikt tussen alle sociale partners en VDL. Hierin werden alle afspraken rond loon- en arbeidsvoorwaarden verankerd.

Ook in moeilijke tijden draagt de ACLVB bij aan oplossingen die de tewerkstelling ten goede komen. Christophe Van Audenhove, Bestendig Secretaris ACLVB: “Hierbij richten we een warme oproep aan de andere overnemer 'GRW' om de mosterd voor hun loon- en arbeidsvoorwaarden te halen bij VDL. Want ook voor het tweede deel van de fabricatieafdeling wensen wij nog tot billijke akkoorden te komen.”

De ACLVB rekent erop dat constructief sociaal overleg aanstekelijk mag werken voor nog andere oplossingen op het vlak van tewerkstelling.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart