Het sociaal overleg in Brussel
Op deze pagina:
Het sociaal overleg in Brussel wordt belichaamd door Brupartners, het paritair orgaan waarin de vertegenwoordigers van de Brusselse werkgevers en de representatieve vakbondsorganisaties, waaronder de ACLVB, zijn verenigd. Brupartners is in zekere zin het ‘zwaartepunt’ of de ‘controletoren’ van het sociaal overleg in Brussel. Brupartners stelt op eigen initiatief of op verzoek van de Brusselse regering adviezen, aanbevelingen of bijdragen op over Brusselse aangelegenheden die een impact hebben op het economische en sociale leven. Voor de uitvoering van haar taken steunt Brupartners op de werkzaamheden van haar comités en werkgroepen, waarin deskundigen van de verschillende organisaties vertegenwoordigd zijn. De samenwerking tussen de sociale partners (Brupartners) en de regering is gebaseerd op de Strategie 2030 GoForBrussels, een tripartiete overeenkomst waarin de prioriteiten voor het sociaal overleg in Brussel zijn vastgelegd.
Het sociaal overleg in Brussel in de ruimste zin van het woord omvat ook de deelname aan het beheer van de Brusselse overheidsinstellingen zoals Actiris, Iriscare, Bruxelles Formation, Citydev… Deze organen zijn belast met de uitvoering van de beleidsrichtsnoeren van de Brusselse ministers. Door zitting te nemen in deze besluitvormingsorganen draagt de ACLVB bij tot het beheer en de uitvoering van het Brusselse overheidsbeleid.
Links :
- Bruparters : www.brupartners.brussels
- Actiris : www.actiris.brussels
- Bruxelles formation : www.bruxellesformation.brussels
- Iriscare : www.iriscare.brussels
- Citydev : www.citydev.brussels
- Raad voor gelijkheid tussen vrouwen en mannen : www.adviesraad-gelijke-kansen.irisnet.be
50 aanbevelingen om Brussel te boosten
ACLVB Brussel heeft zijn memorandum voor de volgende gewestelijke legislatuur 2024 – 2029 opgesteld. De nota is het resultaat van overleg tussen militanten die in Brusselse bedrijven werken en deskundigen van binnen en buiten de organisatie.